Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

11 Eylül 2013 Çarşamba

iPhone 5C Ön İnceleme

Apple'ın 10 Eylül'de yaptığı etkinlikte tanıtılan iki modelden birisi olan iPhone 5C'nin ön incelemesi ile karşınızdayız. Bakalım yeni iPhone'da neler var, ne değişiklikler var ne yenilikler var.











Apple'ın merakla beklenilen iPhone 5C modeli yayınlanacak mı yoksa yayınlanmayacak mı derken, Apple'ın 10 Eylül etkinliğinde görücü önüne çıkartıldı.

iPhone 5C farklı renk seçenekleri ile gelecek olması da dikkat çekiyor. Ayrıca iPhone 5'in üretimide durdurulacak.


iPhone'un yeni malzemesi; Polikabron


Daha da sertleşmiş yapıyla ve polikabron kasası ile  iPhone 5C daha dayanıklı bir kasaya sahip olacak.  Ayrıca iPhone 5C 5 adet farklı renk seçeneğine sahip olacak. İşte o renkler; Beyazmavikırmızıturuncu (kavuniçi) ve yeşil olacak.

Apple, iPhone 5C'yi çok da ucuza satmasada kar marjını daha da yukarı çekiyor. iPhone 5'den daha az maaliyeti olan iPhone 5C satış fiyatı daha az olsa da Apple'ın daha da yararına gidecek. 

Ürünü kalınlık ve ağırlık olarak iPhone 5C ile karşılaştıracak olursak iPhone 5C, 5'den daha ağır ve daha kalın. iPhone 5C 9 mm kalınlığında iken iPhone 5 ise  7.6 mm kalınlığında ayrıca iPhone 5C 130 gram iken iPhone 5 ise 112 gram. iPhone 5, 4S'den ince ve hafif iken 5C'de bu değer arttı.



Apple iPhone 5C için duyurduğu yeni slikon bazlı kılıfın fiyatının 29 dolar olacağı belirtildi.



Hafıza Seçenekleri


iPhone modellerinde bulunan 16 GB, 32 GB ve 64 GB iPhone 5C'de 16 ve 32 olarak bullunmakta, iPhone 5C modelinde 64 GB modeli kaldırılmış.


Donanım


iPhone 5 ile çok benzer donanımlara sahip. iPhone 5'de kullanılan Apple A6 işlemci 5C'de kullanılmaya devam ediyor, grafik gücü olarak ise iPhone 5'den geride kalmayacak. iPhone 5C'de kullanılacak 1GB Ram iOS 7 ile yüksek bir performans sunacak.



2 yorum:

  1. Pek tutulcak sanmıyorum Htc vs gibiler dahada kullanışlı ve veri alımı daha iyi

    YanıtlaSil
  2. 5C yi 5S e göre daha çok beğendim ben :)

    YanıtlaSil

Dizin Kardeşliği

LinkeLink.org | Link Ekle | Dizin EkleÜcretsiz Dizin SitesiSite Ekle | Link Ekle | Dizin Ekle
SiteTRSite Ekle