Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

8 Eylül 2013 Pazar

2013'ün F/P Krallarından; General Mobile Discovery

Merakla beklenip, çok sevilen General Mobile Discovery incelemesi ile karşınızda. Ürünün sevilmesinde en önemli nedenlerinden birisi ise F/P olarak mükkemel derecede olması. General Mobile Discovery üstün performansı ile cebi yakmayan fiyatlar ile raflarda.







Geçtiğimiz yılların amiral gemilerine rakip olan bir telefon, fakat hâla bütçe olarak geçen yılın amiral gemilerinden ucuz. Telefon bize Android 4.2.2 ile gelmekte. Cihazın MIUI arayüzüne oldukça benzer olması da dikkatimi çekmedi değil, ayrıca hem seri hem de rami az kullanmakta.

1 GB rame sahip olan GM: Discovery kullanılan başarılı arayüz sayesinde 500 MB bize kalmakta. Görünüm olarak pek ilgimi çekmesede, zevk meselesi.

Üründe fiyatı düşük tutmak için dahili hafıza 4 GB olarak tutulmuş, ayrıca kart yuvasınada sahip iki adet kart yuvasına sahip olan GM: Discovery'de root vs. yapmadan ürünleri direk karta taşıyabilmektesiniz, bu sayede dar alan sorun olmuyor. Fakat hafıza kartı dahili hafıza kartı hızına erişmemesinden dolayı Class 10, minimum Class  6 önermekteyim.


ÖZELLİKLER;

GM: Discovery 4.7" ekrana sahip olmak ile birlikte 1280x720 çözünürlüğe sahip 312 PPI gibi yüksek bir pixel yoğunluğu sunmakta. IPS ekran olarak başarılı görünmekte ayrıca, mükkemel bir bakış açısı sağlamakta.

-Ürün 32 GB'a kadar kart desteklemektedir.

Fazla bir ısı sorunu oluşturmayan GM: Discovery Cortex A7 4 çekirdekli bir işlemciye sahip olamak ile birlikte, PowerVR SGX 544 MP GPU kullanmakta. Çok yüksek frekans kullanmayıp, ısı sorununu ortadan kaldırmak ile birlikte güç tüketiminide düşürmekte.

-Ürün 8 megapixel kameraya, 3G, GPS, Bluetooth 4.0, WiFi, Çift Sim Kart, desteğine ve 2.0 megapixel kameraya sahip.


Şu an için bütün fiyat aralarında ki rakiplerinden üstün.

Ürün Türk yapımı değildir, sadece GM Türk patentine sahip olmakta, ürünün asıl üreticisi Blu Life modeli Blu Life Play'dir nasıl Türkiye'ye gelirken firmalar para kazanıyorsa GM o şekilde para kazanmakta. 


SON NOTLARIM VE BELİRTMEK İSTEDİKLERİM;

Ürünün ucuz olma sebebi olarak firmanın büyük bir firma olmaması ve marketing değeri olmaması, ofis olarak küçük eleman olarak az olması olarak görülmekte. Sonuçta buraya verilen işlemci de aynı fiyata Samsung'a da aynı diyebiliriz.

Fiyatına göre ürüne rakip;

-Yok


TEKNİK ÖZELLİKLER



İşlemci: MediaTek MTK6589 ARM Cortex A7 tabanlı ve 1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdek
Grafik İşlemci: PowerVR SGX544 MP
Ekran: 4.7 inç 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde IPS
RAM: 1 GB
Depolama: 4 GB + microSD (Uygulama taşınabiliyor)
Ana Kamera: 8 Megapiksel fotoğraf çekimi, LED flaş + HDR / 1080P video kaydı
Ön Kamera: 2 Megapiksel
Yazılım: Android 4.2.1 Jelly Bean + MIUI tabanlı arayüz
Kablosuz Bağlantılar: Çift SIM kart desteği, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, 3G
Ağırlık: 125 gram
Kalınlık: 7.59 mm
Batarya: 1800 mAh
SAR Değerleri: 0.832 W/kg
Fiyat: 599 TL

2 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim. Ürün almayı düşünüyordum tekrar düşündüm gene aynı karar bütçesi biraz daha kısık olanlar için iyi bir seçim sabır etmeseydim S2'ye kalacaktım :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Bahtiyar, önemlisi ne ise o olsun :)

    YanıtlaSil

Dizin Kardeşliği

LinkeLink.org | Link Ekle | Dizin EkleÜcretsiz Dizin SitesiSite Ekle | Link Ekle | Dizin Ekle
SiteTRSite Ekle